Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Förberedelser

PlantskolanPosted by Lisa i trädgården 13 Apr, 2012 08:46
Uj uj, idag är det segt att komma igång, lyfte plåt halva dan igår och sen gick jag uppåner och rensade och planterade resten av dagen. Men bara jag kommer ut så brukar det le´a upp sig :-)

Nu är det dags att börja packa upp de övervintrade perennerna som står under borden längst bort med löv över sig. Det är en balansgång när man ska börja. Tog upp ett par lådor för två veckor sedan och de har naturligtvis frusit :-(
Men jag har tänkt att öppna till 1 maj i år så nu måste jag nog börja.
Det är ett petigt göra, alla löv ska pillas bort i krukorna och sen får man ofta rensa från smått ogräs också. En del sorter ska klippas ner. Fast det är en ganska meditativ syssla att stå och pilla med, man kan ha huvudet ifred till annat.

Igår ställde jag upp plantborden med de återanvända rullborden från växthusköpet. Benbockar med korrugerad plåt på. Inte så vackert, men praktiskt.
Skurade med slang och diskborste, brrr, det var kallt !


I bortre delen där jag brukar ha grönsaksplantor hade ogräset börjat ta sig igenom marktäckningen. Så när jag var klar med uppställningen av borden fick jag ta mig an ogräset. Idag ska jag lägga på mer hö här, det försvinner ganska fort, masken har säkert tagit halva täcket över vintern.
Flyttade ett par rader jordgubbar från det hemska, hemska jordgubbslandet. Nu gräver jag bort resten, en dag när ryggen är med på noterna ;-)

Igår satte jag också ut Rotsolrosen, Helianthus strumosus
som jag fick genom Sesam. Ska bli jättespännande att prova, så här står det i beskrivningen:
"Massor av jordärtskocksliknande rötter med form av palsternackor. Smak lite som svartrot, otroligt enkla att odla. Förökas med sättrötter. "
Om de går bra kanske jag har plantor att sälja ett annat år för de som blir nyfikna att prova :-)

Nej nu kan jag inte sitta här och slöa längre, på´t igen !