Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Frostigt

TrädgårdenPosted by Lisa i trädgården 17 Nov, 2010 10:39
Både igår och idag har det varit rejält frostigt på morgonen här. Just nu låg det visst på - 1 grad bara. Annars var det -4 igår natt. Alla sallader i min odlingstunnel såg oberörda ut över att det varit - 2 därinne, tom den vita rosenskäran ståtar fortfarande med några fina blommor.

Och igår plockade jag i mig några av hösthallonen som också är därinne i tältet. Mums så gott. Tog in en planta som stod i kruka kvar i plantskolan när det började blir kallt. Ska kanske fundera på att odla mer hallon inne i hinkar nu när jag har plats. På Närebo i Lidköping såg jag att de hade en hel tunnel med hallon, kanske är bra mot hallonängern också, de kanske inte hittar dit på samma sätt.
Vid dammkanten, frostiga mossor och gräs. Jag gillar de här färgerna lika mycket som alla knallfärger på sommaren. Nu är det lugnare att betrakta på något vis.


Mina rosenspireor "Little Princess" tycker jag så jättemycket om. De runda bollarna är fina hela året. Nyklippta med skirt grönt på våren, mer och mer gröna och frodiga och sen tappar de nästan formen en stund just när de blommar som mest. Så klipper jag till dem igen när blomningen är över och sen får de vara tills nästa vårvinter, då friserar jag dem igen

Inte blir de perfekt runda jämt men det gör inget, det är lite av charmen.


Har varit på en underbar skogspromenad och plockat en massa ris och mossa inför kranstillverkning med vår studiecirkel "Hitta guldkornen i vardagen".
Jag är noga med att plocka bara lite mossa på vart ställe så det snabbt kan växa tillbaka igen. Blåbärsris och lingonris brukar jag plocka vid vägkanten, för där är det ändå ingen som vill äta bären. Allt ris växer väldigt långsamt så jag tycker man ska tänka på att inte plocka så man skövlar i naturen.
Sen var jag inne och fick en massa inspiration till kransar hos Isas trädgård. Så mycket fint att inspireras av:
http://isastradgard.blogspot.com/