Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Varmt täcke

KrukväxterPosted by Lisa i trädgården 16 Jan, 2013 23:57
Så kom det lite snö igen....man ska ju veta att det är vinter :-)
Det lyser ju i alla fall upp tillvaron litegrann och skyddar mot värsta kylan för det som är i marken. Har skottat in snö i halva tunneln över frösådderna.....tänkte ta andra halvan i morgon.
När man går och tittar i krukorna den här tiden är det lätt att tro att det är kört ! Det ser ganska eländigt ut. Men det brukar komma igång igen det mesta. Men som sagt, lite snö över som ett varmt täcke behövs nu när det är kallare igen.
Platsbristen för frösådder inne ska vi nog råda bot på i år också. Mannen kom på att vi hade gamla Ivar-hyllor på loftet. Provade med en i hörnet i köket, nu ska vi bara hämta ner den andra också. Lysrören hade vi sen förut, ett under var hylla får det bli.
Tur det finns lite som blommar i fönstren att glädja sig åt den här mörka tiden....fast idag konstaterade vi att det fortfarande var rätt ljust klockan halv fem...jippi , det går åt rätt håll.

Är det förresten någon som vet vad den här krukväxten här nedanför heter ?
Vi har haft den i mitt föräldrahem så länge jag minns, men jag har aldrig brytt mig om att ta reda på vad den heter. Får väl Googla annars så får jag se vad jag kan hitta. Mamma kallade den alltid för Fågelbo, den har ju så roliga blomställningar i bladvecken och med lite fantasi kan de säkert se ut som ett fågelbo :-)
Kom mig för att ta en stickling för ett tag sedan på den här hos mamma. Jag upptäckte helt plötsligt att den är ju rätt kul den här....ni vet man blir ju hemmablind och ser inte saker man har framför näsan hela tiden ;-)Tillägg :
Tack vare Aino som kommenterade så fick jag tag i namnet....som kan vara flera:
Flickan i båten, Blomstervagga, Mose vagga
Moses in the cradle, Moses-In-The-Boat, Oyster Plant .Guldkornen körde igång terminen idag med gott fika hos Helena. Man tackar :-))
Programinspirationen flödade så nu har vi nog fyllt schemat för åtminstone ett par terminer framåt, fniss.

HA EN SKÖN FORTSÄTTNING PÅ VECKAN !