Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Snickeri

Växthus/ned & uppmonteringPosted by Lisa i trädgården 05 Apr, 2014 23:27
Min lilla nektarin blommar så den tar andan ur en....
Idag och igår har jag lekt humla med en stor pensel.
Igår kväll fick jag ett ryck och målade ribbor till en spalje åt Kiwin. Idag monterade mannen upp dem ovanför köksdelen. Meningen är att den ska fortsätta ut över matplatsen också, jag måste bara måla lika många till ;-)
Hoppas det blir ett grönt och frodigt tak att sitta under när solen steker som mest. I en kruka vid Kiwiplantorna har Klosterliljan slagit ut. Inte nog med spaljé till Kiwin...idag har han snickrat en avskärmningsvägg till fulhörnet också :-) Tadaaa ! Ska bara fästas i väggen, få ett par fötter och målas...det blir mitt jobb. Kamelian slår äntligen ut :-)
Den mådde nog inte så bra i garaget över vintern, lite för mörkt, så många knoppar och blad har trillat av. Men vi får njuta av några blommor i alla fall. Annars är det löpande band i jordbaljan som gäller just nu...Borden fyller på i rask takt, nu börjar det bli trångt. Och ännu är det långt tills man kan våga sätta ut dem i det fria. Nätterna är alldeles för kalla än så länge.

I bubbeltältet står alla tomater som snart vill ha en större kruka, sen efter några veckor vill de ha en ännu större...Och dottern tog sig igenom ett högskoleprov idag, trött var hon när hon kom hem ! Inte så konstigt, när man haft prov från 8.30-16...pust !

Men vissa av oss tar det hela med ro :-))