Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
God Jul

ÖvrigtPosted by Lisa i trädgården 21 Dec, 2015 23:46
Det bästa jag vet i juletid är när jag får gå till skogen och hämta
mossa och grenar, det är då stämningen kommer :)
I år var det inte svårt att få hem en massa fint gran- och tall-ris eftersom det blåst ner så mycket träd det sista. Då kan man frossa i ris med gott samvete. Har pyntat med lite extra granris på trappen i år, eftersom vi för första året bestämt oss för att inte ha någon gran inne...möjligen en pytteliten, för doften ;) En gammal brandspruta får agera julgransfotJag gillar verkligen de här led-ljusen i stearin med timer. Så mysigt när de tänds på kvällen.
Kulan köpte jag på Väla trädgårdar när jag hälsade på dottern i Helsingborg tidigare i höstas. Blev så fin med lite granris och ljus i. Lite mer bôs som mannen brukar säga ;) På framsidan står Björktomten som sig bör. Många år sedan jag gjorde den nu. Har blivit dåligt med tomtetillverkandet det sista :) Har ju lite annat för mig förstås...
Inne är det långt ifrån julstädat dock...vi håller på med allt möjligt :D
I helgen monterade mannen ett nytt skåp vid kökspannan, jag har röjt i skafferi och skåp och idag har dottern bakat och jag har plitat med siffror i räkenskapsböckerna. Rätt typiskt julstök för oss ;) Får väl se om vi kan få till lite julefrid snart.

Från Bamse och oss alla
till er alla
en riktigt GOD JUL !