Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Kransar med Guldkornen

Kransar & annat pyntPosted by Lisa i trädgården 23 Nov, 2011 19:23
Började dagen med att samla material till eftermiddagens kransbindning tillsammans med Guldkornen.

Olvonet har kvar sina röda bär, visserligen är de mjuka och går lätt sönder om man klämmer på dem, men de verkar hålla sig väldigt bra och fåglarna låter bli dem, så några bär fick det bli i kranslådan. Klippte av en del chilisar också, nu får fåglarna allt nåt att bita i :-)
Tallris, granris, blåen, buxbom klippte jag i lagom krans-bitar.
Olvonbuskarna jag hade i plantskolan tog slut fort i år, så nu får jag så nya...men det tar förstås några år innan de växt till sig.


Här är vi samlade till eftermiddagens mysstund :-)

Flitens lampa lyser, alla är koncentrerade på uppgiften.
Efter väl utfört arbete vankades adventsfika, Saffranskaka, Mjuk pepparkaka, pepparkakor m ost, clementin och godis!!! GOTT! Tack Helena ! Här är årets kranssamling, hoppas alla kom med. 14 stycken var vi idag.Någon hade såna här sötnosar på kransen. Jag blev genast sugen på att tillverka likadana.Pias krans blev min favorit i år. Så fint med murgrönan som slingrar mellan ljung och cypress och lite tallris.


Så var det rolig post i lådan när jag kom hem också
:
Boken, om ärter av Lena Nygårds.
Jag har skickat in bladkaktussticklingar av mina ärvda gamla sorter till
POM; Programmet för odlad mångfald , och nu skickade Karin på POM den här som tack. GLAD !!! :-)
Nu är kvällen räddad. Dessutom hade dottern bakat små Citronpajer, och de gick inte att frysa....gissa om min fikatarm är välfylld, hi hi !
Så här ser en av bladkaktusarna ut just nu. Den har jag fått av min granntant Dagny som är 92 år, hon har haft med den från sitt föräldrahem.
Ha en skön kväll !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 28 Nov, 2011 09:09

Hej Gela !
Javisst är den fin ! Har inte varit förtjust i de här tidigare, men sen jag fick sticklingar av de här två gamla sorterna så har jag ändrat mig och börjat se vad tacksamma och härliga de är som blommar just den här tiden när man behöver det som mest.

Posted by Gela 26 Nov, 2011 06:18

Vilka helt underbara blommor på din bladkaktus. Har en liten samling själv bara älskar dom, men har ej lyckan som du att ha gamla ärvda exemlar som dotra min säger lyllos du, lyckans du. Härlig bild/Gela