Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Livat på landet

Djurlivet, vilt & tamtPosted by Lisa i trädgården 30 Nov, 2011 19:58
Vid halvtolvtiden inatt hördes det BONK, BONK från verandan. Mannen ner och skrämde iväg älgkon med kalv som hade kalas på våra äpplen. Det gick inte lång stund förrän det bonkade igen ! Då ställde vi in äpplena i hallen över natt. Så åkte de ut i morse igen....och så glömde vi bort att vi skulle ställt in dem till kaninmaten i lekstugan.....

Vi sitter och äter kvällsmat.....BONK, BONK :-)
Tittar ut på verandan....

Ja, vad säger man....perfekt äthöjd och allting, bästa gourmetrestaurangen i hela Leksberg.Jag går ut på verandan, mor backar några meter och står där och tuggar och tittar på mig....ser ut som hon tänker - ska du flytta på dig snart eller ?Fredrik kommer ut och tjoar på dem, de lommar motvilligt.. och långsamt iväg bort mot kaninhagen.

-Ja nu törs ju inte jag gå och mata kaninerna själv säger jag till Fredrik.

Han tar med två ficklampor och så tar vi med äppelkorgarna för att rädda dem. Strax bakom rabatterna står de och glor. Fredrik kastar äpplen på dem och vi hojtar högt.
-Nää, vi vill inte gå till skogen.....goa äpplen här !!!

Fredrik gör ett nytt utfall och de vänder och går några steg ut mot gärdet.
-Nu kan du nog gå bort till kaninerna säger han till mig, och jag rundar äppelträdet och mot mig kommer älgkon rusande------AAAAAAHHHH kommer det ur strupen i falsett, hi hi, det ljudet kom av sig själv kan man säga. Älgmor vänder snabbt på klacken och sticker åt andra hållet. TUR man har röstresurser !

PHU ! Ett par meter från en uppretad älgko känns måttligt roande kan jag säga.

Sen står de strax utanför kullen vid bäcken och avvaktar. Fredrik fortsätter kasta äpplen i hopp om att skrämma dem, he he, de böjer sig bara ner och äter upp dem och säger ....himla bra ställe det här- äpplena kommer dunsande ner precis där man står :-) Ibland hörs det att han träffar älgen, men ingen reaktion. Vi ger upp och går in.SUCK ! Snart får vi nog fundera på eltråd mot skogen om vi ska få ha något i fred. Just nu klampar både rådjur och älg runt i rabatterna också, och äter de inte upp det som sitter där, så trampar de ner små plantor en decimeter i backen i det här mjuka underlaget. Fast visst är det lite underhållande att se dem, det måste jag tillstå !

TITTA GÄRNA PÅ DENNA LÄNK
Lillebror skickade den här skojiga älgfilmen, fniss fniss !
Den här mannen är inte rädd av sig :-)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 03 Dec, 2011 16:29

Hej Harrieth !
Men nu lyckades det i alla fall ! Vad trist när det försvinner, det händer mig med ibland när jag skriver hos andra, klurigt ! Lycka till med julbaket ! Kram !

Hej Rebecca !
Jojo, man gör sitt bästa för de vilda djuren ;-) Tack detsamma !

Posted by Spirande grönt 02 Dec, 2011 22:20

Vilken fin servering de har, dina älgar:)


Ha en finfin adventshelg,

Rebecca

Posted by Harrieth 02 Dec, 2011 19:39

Hej!
Jag har skickat dig fler kommentarer, men har nu sett att dom aldrig kommer in.
Gör ett nytt försök/ Härliga bilder och recept man blir sugen på, vi håller på med julbaket just nu ( i alla fall gubben min )tror han prövar alla 3. Kram o tack Lisa

Posted by Lisa i trädgården 02 Dec, 2011 08:23

Hej Anna !
Öj Öj, ja, tur det gick bra ! Klart de surnar till, när de har hittat så mycket gott att äta, och vi kommer och snor käket. De tycker ju naturligtvis att de var först på plats och att det är deras äpplen. De gick över till er sen....beware of the moose my friend ;-)
Kram !

Posted by anna här breviii ;-) 01 Dec, 2011 21:38

liiiisa...mattis berättade här förut när han var över hos er och hämtade "tårthållaren" (tack förresten:-) vilken upplevelse..o vilket drama...ja jisses..vilken tur att du "skrämde bort" älgkon där..vad läskigt du,det var TUR att hon vände,vi vill ju inte att det ska hända vår lisa något<3 skrattar oxå gott när jag läser ditt inlägg..för du skriver så roligt oxå,hihi<3 vilken upplevelse alltså... öjöj du... STOR varm kram om dig från "ho i stuga breve" ;-)

Posted by Lisa i trädgården 01 Dec, 2011 14:03

Hej Anna !
Fniss, jo nog är det lite zoo över tillvaron här ibland :-) Synd att du inte fått tillfälle att möta en älg på (lagom;-) nära håll. Det är mäktigt, man blir förvånad vad stora de är. Du får väl komma hit på safari :-)

Hej bästaste brorsan !
Ja, jag vet inte vilka som var mest sevärda, älgarna eller vi, hi hi :-) En adrenalinstinn man som pepprar äpplen för fullt och hans alegapande kvinna, kanske såg roligast ut när jag tänker efter. Nu ska jag kolla länken....

Posted by Lundblom 01 Dec, 2011 12:28

Underbart ! Jag skulle vilja sett detta skådespel !! Rekommenderar också denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=dA9OMQmnT60

Ha det gott bästaste syrran !

Posted by Anna Vattenkanna 01 Dec, 2011 00:08

Jisses! Såna äventyr ni har i trädgården - värsta safariparken. Men jag förstår att ni blir ledsna när de manglar ner all växtlighet. Jag måste berätta en sak - nu skrattar du nog ihjäl dig - men jag har aldrig sett en frilevande älg någongång. Inte från ett bilfönster ens. De jag har sett har varit i en djurpark typ. Jodå, vi bor i samma land :-D

Kram Anna Vattenkanna