Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Luciamorgon

Vackra tankar & kloka ordPosted by Lisa i trädgården 13 Dec, 2011 09:42
Dagen påbörjades traditionsenligt med Luciamorgon vid TV:n, idag från Göteborgs Domkyrka. Inte varje dag man äter lussebulle och pepparkaka till frukost :-)

Mormors stjärngosse lyste på oss som vanligt.Thomas von Brömsen berättade om gammalt lussefirande,
det var mer troll och oknytt det handlade om då.

Man tyckte lussenatten var tre gånger så lång som en vanlig natt och djuren svalt den här natten. Man skulle ge dem mer foder till lussenatten.

Sen skulle man själv gärna äta frukost flera gånger innan det ljusnade. Förresten skulle man gärna äta mer hela lussedagen, för åt man mycket den här dagen skulle det ge bättre skörd nästa år !!! Tänk på det alla odlare...frossa på idag :-) Jag tänkte på Lucia och de val hon gjorde .
Råkade sedan fastna i en artikel i tidningen Inspire, som handlade om Jeanette Mantel som är lärare i schamansk energimedicin. Hennes ord passade idag kände jag:

" Valen vi gör för ju hela tiden med sig konsekvenser. Alltid.
Så det är viktigt att vara uthållig. Att orka stanna kvar trots att det ibland känns motigt och man inte alltid ser det stora perspektivet. Att stanna i känslan av att det här vill jag, även om jag ännu inte kan se vart det leder.
Destiny handlar också om att uppnå någonting högre med sig själv. Det innebär att man måste titta på vilka tankar man har om sig själv och livet.

Begränsande tankar är en självuppfyllande profetia. Om man någonstans innerst inne tänker att det inte kommer att gå, då blir bara drömmen till en fantasi.
"
Stor kram och en ljus och fin luciadag till er alla <3


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 13 Dec, 2011 13:39

Hej Birgitte !Vad bra ! Tänk så frodigt det ska växa hos dig i sommar ;-)) Ja vi behöver alla påminna oss att tankens kraft är stor. Du blir det du tänker.

Posted by Landliggeren 13 Dec, 2011 12:24

Lucia dag i Danmark er jo desværre ikke helt så festlig, som hos jer, men jeg tager straks opfordringen om at spise meget i dag til mig :-). De kloge ord om at holde ud og tænke positivt tager jeg også med mig. De er altid gode at minde sig selv om.Rigtig god luciadagBirgitte