Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Trångt om saligheten

KrukväxterPosted by Lisa i trädgården 03 Jan, 2012 13:29
I min tvättstuga under lysrören är det trångt just nu....alldeles för trångt. För här är det tänkt att det ska hamna en massa byttor med frösådder alldeles snart !

Visserligen är det en hel del som fått flytta in här under julen, för att ge plats åt adventsljusstakar och annat pynt i fönstren....men ändå.

Och pelargon- och begonia-sticklingarna från i höstas växer så det knakar, får nog snart klippa ner dem så de grenar sig.Klockmalvan eller Blomsterlönnen har blommat ett tag nu, det är massor med knoppar på gång, så den kommer nog hålla på ett bra tag framöver.Den gula har precis slagit ut första blomman, men även den har massor av knoppar. Idag klippte jag ner min vita som jag fått av Helenas hem och trädgård. Den hade blivit så lång och ranglig. 4 sticklingar blev det av den, rotar de sig så kanske det finns vita klockmalvor i plantskolan till våren, och andra färger också förstås ;-)Jag gillar ju blad allra bäst. Novemberljuset till vänster är en riktig snygging tycker jag. Pelargonen Petite Pierre är inte så dum den heller med sitt limegröna bladverk.Petite Pierre har även en lite mörkare teckning i mitten av bladet, kanske inte syns så bra här på bilden förstås.Minicyklamen i min favoritfärg.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 03 Jan, 2012 14:19

Tack Gela ! Visst är den snygg, den är en av mina frösådder ! Hittade frö på Lidl. Ja härliga tider stundar :-)) Ha det riktigt gott !

Posted by Gela 03 Jan, 2012 14:06

Vad fin blomsterlönnen var! En sån skulle man ha. Nu är det härliga tider som vi har framför oss. Ha en fin fin dag/Gela