Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Blåsippan ute i backarna står....

TrädgårdenPosted by Lisa i trädgården 27 Mar, 2012 21:49På långt håll lyste den här idag, bland de bruna löven i syrendungen. Jag tycker det är häftigt att de frösådda blåsipporna blir så olika varandra.Den här vita tycker jag jättemycket om, den har jag fått av mina grannar. Och för er som bor i Mariestad, så är den upphittad i Krontorp som vildväxande för mycket länge sedan.Den här hade fått en nästan turkos nyans, riktigt stark i färgen.Den här har jag köpt, den har lite speciella blad, men de kom inte med på bild nu.
Men de alldeles vanliga blå är allt bra fina de med :-)
Det är ren fröjd att gå till jordkällaren den här tiden på året, eftersom mina blåsippor växer i källartrappen.
Fortsatte idag också med frösådder, nästan hela dagen, och hela dagen igår, det är mycket nu.....

Egentligen gillar jag inte att så..... Jag tycker mycket bättre om att plantera om plantorna sen när de kommit upp. Men om man inte sår, så får man ju inget att plantera om, enkel matematik :-)Tur man har trevligt sällskap i växthuset.
Mina inneboende ödlor som jag pratar lite med mellan varven ;-) De trivs bra i solgasset från fönstret. Ibland måste jag fösa undan dem lite när jag behöver plats för mina brätten och krukor. Men de är snart tillbaks.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 29 Mar, 2012 21:30

Hej Kerstin !
Nä, du har nog rätt, kornblå är den, i alla fall på bilden. Men färgen när man tittade på den ute kändes åt turkoshållet ;-) Ja idag kändes det brrrrrr, nu har man vant sig vid lite varmare. Men det är ju bara mars. Kram !

Posted by Vävkerstin 29 Mar, 2012 14:47

Men hallå...! "Turkos"?? Det var ju den mest kornblå jag skådat! Inte blåsippsblå, alltså, som är mera blekt blålila, utan skarpt som blåklint (Kornblume eller så på tyska). Urhärligt med variationerna, och fina bilder! Kram i snålblåsten!

Posted by Lisa i trädgården 28 Mar, 2012 22:28

Hej Birgitte !
Ja de är trädgårdens juveler just nu :-) Tack det samma !

Posted by Landliggeren 28 Mar, 2012 21:00

Ja, der er da godt nok forskel i farven, men fine er de allesammen :-)

Nyd din aften

Birgitte

Posted by Lisa i trädgården 28 Mar, 2012 20:56

Hej Ida-Malena !
Sipporna gillar ju lite brötiga ställen där löven får ligga kvar, en gräsmatta är nog inte idealmiljön för dem. Ja mina ödlor är fina, jag får tom klappa dem ibland :-)

Hej Malin !
Vad häftigt när det är så igenväxt och man röjer och hittar så spännande saker :-)
Ja vitsipporna är ju också fantastiska i variationen, visst är det härligt.
Hi hi, känner igen det där med paddorna, det är rätt läbbigt att greppa en vårtrött padda när man rafsar runt i löven.

Posted by Malin 28 Mar, 2012 14:31

Fina blåsippor du har. Vi har ett område med vitsippor med otroligt fin variation. När vi flyttade till vår gård röjde vi undan massor med sly i en del och upptäckte att vi har en stor damm! I våras efter röjningen dök det upp lökväxter och framför allt olika vitsippor, både utseende och i färger grönskimrande, röda, ljusblå...
I vårt växthus bor fler paddor, visst är det mysigt med lite sällskap? Fast i bland skräms dom när de grävt ner sig och jag råkar rafsa fram en trött kall rörlig klump...

Posted by Ida-Malena 27 Mar, 2012 23:21

Fina fina blåsippor, måste se till att plantera in det här också. Det fanns en enda liten blomma i gräsmattan när vi flyttade hit men sen har jag aldrig sett den igen :( Men jag blir mer avis på ditt ödlesällskap än på blommorna faktiskt, så vackra de är!