Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Tillökning

Djurlivet, vilt & tamtPosted by Lisa i trädgården 20 Jul, 2012 00:19


Idag upptäckte vi att kycklingarna var kläckta, förmodligen igår redan.

Systrarna höna har legat i var sitt rede med 4 ägg var. De lade sig samma dag :-)
Undrar om de hade gått och kacklat om det i hönsgården och bestämt det ihop, nu går vi in och lägger oss !
7 stycken kycklingar blev det. Nu måste de ju ner från redet till golvet, så det blev snabbtillverkning av radhus i kartong samt rengöring av hönshus.Det tog inte lång stund förrän de var ute och provade att äta efter hönsmammas instruktioner.Den här hade väldigt fin teckning på ryggen.Så söt så.Men när jag skulle säga godnatt hade de flyttat in i samma hus ! Woj woj, nu blir det oreda. Kycklingarna verkade förvirrade vilken mamma de skulle välja.
Fast Fredrik säger att de har ruvat i olika reden, ibland när de varit ute och sträckt på benen så har de lagt sig i det andra redet sen. Så det kanske inte spelar någon större roll. Fast då kunde de ju fått en större kartong ihop istället :-) Nu blev det ju lite trångt.Tuppen fick vara utomhus idag, men ikväll släppte vi in honom till sittpinnen.
Hoppas han låter bli kycklingarna i morgon bitti.
Men det är rätt ettriga hönor så det löser sig nog :-)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 24 Jul, 2012 10:50

Hej Katarina !Såå söta, fast de växer ju fort och blir mindre söta ;-) Du får väl klippa till några höns, du är ju bra på att klippa ;-) Ha det gott !

Posted by Lisa i trädgården 24 Jul, 2012 10:48

Hej Mia ! Det är Hedemorahöns och de varierar väldigt i färgen. Lagom stora tycker jag och så är de bra på att ruva. Då har du ett roligt göra att läsa om hönor, det finns ju så många skojiga raser. Här har vi en rasfjädersfäförening som har utställning ibland, kul att åka dit och titta. Ska ta ett kort endera dagen och hör av mig till dig, tack för att du vill hjälpa till.

Posted by Lisa i trädgården 24 Jul, 2012 10:44

Hej Malin !Det är mysigt men lite pyssel som sagt med de små :-) Våra hönor har blivit väldigt ettriga nu, de går till anfall när man kommer in, jag som så gärna vill gosa med de små, men då får man stryk av hönsmamma !

Posted by Katarinas trädgård 21 Jul, 2012 20:28

Ojojoj så söta, grattis till tillökningen! Höns skulle jag också vilja ha, men det blir nog svårt...

Ha det bra!

/Katarina

Posted by miastradgard 20 Jul, 2012 10:59

Hej, Lisa! Vlika underbara små kycklingar! Vad är det för ras? Är sugen på att skaffa till nästa år, men måste läsa på om de olika innan jag vet vad som ska införskaffas! :) Sedan - apropå din fråga hos mig: så beror det nog lite på hur det ser ut, maila mig gärna ett foto (mail finns i min info), så lovar jag att hjälpa dig! Det skulle kunna vara brunröta, om de blir mjuka i det bruna med, inte konstigt om de stått för blött, men är llite sortberoende med, vilken sort är drabbad? Ha det gott! :) Mia

Posted by Malin 20 Jul, 2012 08:43

Trevliga nyheter - grattis!Vi har också två hönor som ruvar - de gjorde som dina lade sig samtidigt!En av dem är Nettan som ruvade senast och hon är så aggressiv så jag vet inte ens vad som ligger under henne... Men den andra, Rut, hon råkade lägga sig där alla andra vill lägga ägg så varje gång jag tittar in ligger hon i olika reden. Först flyttade jag runt äggen efter henne men nu har jag tagit bort dom. Det kan ju inte bli så bra när de blir nedkylda hela tiden. Planen var att bygga en avgränsning av nät så hon får ligga ifred - men jag hann inte med tyvärr. Nu är den dock klar så jag tänkte lägga in några ägg så hon får lite lön för mödan.Hoppas tuppen är schysst och ja finfina teckningar de har de där små.Lycka till!Malin