Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Kransar

Kransar & annat pyntPosted by Lisa i trädgården 18 Nov, 2010 09:04
Nu har GULDKORNEN gjort dörrkransar igen. Tack snälla Harriet för att vi fick vara hos dig ! Många TJEJER var vi denna gången. Det brukar komma många när vi ska göra kransar, alla tycker det är sååå roligt. En härlig stund med er underbaringar och vilka FINA KRANSAR vi gjorde !! Och alla gör olika, det är så roligt att se.

Min hänger redan på dörren....inte kan jag vänta till första advent. Jag sprang runt och letade efter hårspray här för att spraya mina rosor som var på kransen. De brukar klara fukten ute bättre då. Meeeen, min dotter har flyttat....ingen hårspray i huset. Det fick bli lite skoimpregnering, det går nog lika bra...och så strödde jag i lite silverglitter medan det var vått så det fastnade både på rosorna och på laven på pinnen. Bidde fint !


Ha ha, här kommer en kvällsrapport. När jag kom hem från Skara förut så hade fåglarna hittat min krans på dörren och tyckt att rosor med glitter och impregnering var JÄTTEMUMS ! Har ett helt gäng talgoxar som patrullerar verandan dagarna i ända för att leta småkryp i gömslen mellan brädorna. De tyckte väl att ÅÅÅHHH vad snäll Lisa är som hänger ut gottigotti till oss. Men det smakade nog inget vidare för alla bladen låg på golvet.....inklusive glitter.
Det blir till att sätta på nytt pynt, kottar kanske, det lär vara hårdsmält !

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 22 Nov, 2010 13:14

Ha ha...nu kom du på mig Anne-Marie ! Jag har helt enkelt gjort om dygnet till att innehålla lite fler timmar, fniss fniss. Nä' , men jag har ett enkelt knep...jag gör det roliga först...så går det tråkiga mycket fortare sen.
Julpyssel var det ja...får nog tjuvkika på lite bloggar..finns mycket inspiration därute.
Kram

Posted by annemarie 21 Nov, 2010 20:11

Sitter här på söndagskvällen (trött efter gårdagens ljusstöp på Högelid) och läser din blogg o kollar på de jättefina naturbilderna. Brukar också gå ut och fotografera lite i trädgården, även när frosten lagt sej - det blir ju så fint! Förstååår bara inte hur du hinner sååå mycket jämt - skulle kunna tro att du har mer timmar på dygnet än andra - för att inte tala om all energi o tusen idéer (som jag o många andra också får glädje av)! Vilka vackra kransar vi gjooorde! Jag har också hängt upp min på dörren! Nu står det julpyssel för dörren när vi ses nästa gång - har inte riktigt kommit på vad jag ska göra än - har du?

Posted by Lisa i trädgården 18 Nov, 2010 17:19

Ja tack Isa, det ska jag hälsa !

Kul att du hittade hit Harrieth, och jag hoppas du tog en STOR bit kaka till kaffet !
Glöm inte att den är god direkt från frysen !
Kram

Posted by Harrieth 18 Nov, 2010 14:33

Nu har jag (vi) hittat dig, tack själv du inspirerar oss alla. Skall bli en vana att besöka din blogg och följa din vandring både ute och inne efter årstider. Kakan var god säger min man, men den hamnade i frysen. Skar den i bitar, kanske kan vi njuta en bit till eftermiddagskaffet. Fina kransar gjorde vi alla, min hamnade på balkongen så länge. Kram

Posted by Isas trädgård 18 Nov, 2010 10:30

Oj, så många fina kransar ni gjorde ... vilken kreativitet !

Hälsa tjejerna !

/Isa