Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Lucköppnare

Växthus/ned & uppmonteringPosted by Lisa i trädgården 21 Oct, 2012 23:19
I helgen började Fredrik montera lucköppnarna till takluckorna i växthuset.
Igår lördag hjälpte dottern till med att lägga upp alla järnrören som öppnarna ska monteras på. De ligger ovanpå takstolarna lite till höger. Så här ser själva lucköppnarna ut.

Den andra delen sitter på järnröret redan. Så ska det bara ihop på rätt sätt också. Plus motorer som ska driva det hela.På vänstra sidan precis över där plankan slutar har en öppnare kommit på plats.

Här är en lite närmare bild. Tyvärr var det dåligt ljus idag, börjar tro att det mulna vädret ska hänga i hela hösten.

Sedan ska det till ett styrsystem också, som sköter den automatiska öppningen med hänsyn till temperatur och vind, det sitter han och pular med på datorn på kvällarna.
Tuuur han tycker sånt här är roligt :-)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 22 Oct, 2012 19:45

Hej Kerstin !Ja han kan det mesta, så är det med bonnapojkar ;-) Jo det är tur att jag har sån god hjälp, även om jag tycker att jag har slitit hårt på´n nu. Det är trist när lust och kunnande finns men orken tryter du :-( Åh, jag skickar över lite extra energi till dig, det kan du behöva när du ska gräva i den där leran. Kram !

Posted by Vävkerstin 22 Oct, 2012 18:11

Inte bara att han tycker det är roligt - att han dessutom KAN styr o regler, o elektronik, o svets, mm mm mm. Låt'en hänga i så länge han örkar, säger jag med en gube som p g a ålder o vacklande hälsa visserligen KAN men inte orkar så mycket längre. Sånt där tungt o klättrigt iaf. Själv gräver jag dike nu....