Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Det kom ett brev...så glad jag blev :-)

Vackra tankar & kloka ordPosted by Lisa i trädgården 10 Dec, 2012 21:52

Lika vacker vinterdag idag. Paparazzi-Lisa smyger fram och fotar dotter och kisse som spanar in koltrasten under fågelbordet. Där sitter de och myser i solen på verandan....En ser en koltrast och en ser en stek ;-)Posten idag innehöll ett spännande tjockt kuvert. Vad kan detta vara ???


Öppnar och finner en diktbok, När det skymmer, av Ingvar Björkdahl
med en hälsning och ett tack. Nej men, så glad jag blev :-))
Och tack så jättemycket !


Ingvar hörde av sig häromsistens och tackade för att jag haft med några av hans dikter här på bloggen vid olika tillfällen. Jag tycker mycket om Ingvars dikter, särskilt roligt är det med de på dialekt.
Tidigare dikter jag haft med finns bland annat här

och här (på dialekt)Här får ni ett smakprov ur boken, När det skymmer, kommer säkert mer vid annat tillfälle.


Vinterdröm

Jag väntar redan på kommande vår,
när vårvindar viskar i träden.
När glittrande vårox över markerna går,
när jorden beredes för säden.

Men väntan blir både lång och svår,
i frostkalla vinterdagar.
Det dröjer så länge till knoppande vår.
med trastsång i vårgröna hagar.När det skymde idag så tände jag en ljusslinga i den lövsågade asken som svärfar Tore gjorde när han var liten pojk. På den tiden hade de mönster till lövsågning i veckotidningarna, och svärfar var flitig med sågen. Har funderat på vad man ska kunna använda asken till, men jag tyckte den blev väldigt fin som lykta. Stoppade i lite folie också för ljusspridningens skull.

Hoppas du får sol i veckan !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 12 Dec, 2012 13:24

Hej Birgitte ! Visst är det fint med lövsågat. Jag har provat själv för många år sedan, men det var minsann inte lätt, och tålamod är väl inte min starka sida....så det blev inte så mycket av det projektet ;-) Tålamod har jag bara med växter, hi hi, de kan få växa hur långsamt som helst, då har jag inte bråttom. Ha en fin vecka du också...utan snö ?

Posted by Landliggeren 12 Dec, 2012 09:32

Meget passende digt. Rammer helt sikkert den følelse mange af os har lige nu :-).

Ville ønske jeg kendte en der var god med en løvsav. Der er så mange fine ting jeg kunne sætte vedkommende til at lave. Elsker træ!

Ha´en rigtig god uge i sneen

Birgitte

Posted by Lisa i trädgården 12 Dec, 2012 00:08

Hej Laila ! Visst är det gott när någon lyckas få på pränt precis hur man känner det :-) Tror det är många som känner igen sig. Det är tur det finns andra små liv (än växterna) att måna om. Ha det så gott med barnbarnen.

Posted by Laila 11 Dec, 2012 22:33

Den där dikten gick rakt in i mig! Preciiis så känner jag det! Tur att jag har barnbarnen som kommer var och varannan dag och hjälper mig att tänka på annat än snö och kyla! Ha det gott!/Laila

Posted by Lisa i trädgården 11 Dec, 2012 19:13

Hej Malin ! Jaaa, puffa på han så han publicerar dem. Vi behöver mer dikter :-) Kul att du gillade asken, det är ett kärt minne av svärfar. Men stackars dig !!! Inte kan jag tipsa dig att äta Mattram heller, för det lär du inte få tag i så här års. Annars är det en bra kur mot migrän, några blad Mattram som man knaprar i sig. Är man lite kinkig kan man lägga dem på ett mariekex el liknande, så går det lättare ner ;-) Krya på dig nu vännen. Kram !

Posted by Malin 11 Dec, 2012 13:29

Det är inte svårt att förstå hur glad du blev för brevet!Jättefina dikter! Min man Jesper försökte slå igenom som poet när han var mycket yngre. Han har skrivit jättefina dikter som jag hoppas han skall publicera någon gång.Den där lövsågade asken är ju fantastisk fin! Den klär i att vara lykta.Här skiner solen på snön jättefint och jag går runt som en zombie med solglasögon inne efter att ha varit helt däckad av migränanfall igår... Kram Malin