Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Golvleverans i kylan

Växthus/ned & uppmonteringPosted by Lisa i trädgården 18 Jan, 2013 11:29
Vid 7-tiden i morse skulle våra golvplattor till växthuset levereras.

Jag har varit lite nervös sista veckan att det skulle komma för mycket snö så lastbilen inte skulle kunna ta sig fram. Men det blev inte värre än att det gick bra. Och att det är fruset är ju bara bra, då tar inte marken så mycket stryk av tyngden av lastbilen och att Fredrik kör grävis. Idag var det -12 grader på morgonen här.

Fredrik tog ledigt en stund från jobbet för att lasta av pallarna.
Strax före 8 kom lastbilen, med släp, och jag blir lika imponerad varje gång de ska in på vår ladugårdsbacke med långtradare....vad skickliga de är vid ratten som kan backa in på ett så trångt ställe med lååångt släp på.Vid halv 9-tiden hade Fredrik lastat av alla 19 pallarna. De väger ca 1 ton styck....vilken himla tur att han har byggt en pall-lyft till grävis :-) Och vilken himla tur att jag inte protesterade när han ville köpa grävis för ett antal år sedan...hur skulle vi ha klarat bygget utan den ?Inte världens bästa sikt därnere på backen där pallen står....

En annan dag ska alla pallarna sedan flyttas bort till växthuset. Idag tog han bara två stycken som stod lite i vägen på ladugårdsbacken, innan han stack tillbaks till jobbet.


Måånga plattor är det !

Efter mycket velande hit och dig bestämde jag mig för ett tag sedan att jag ville lägga plattor på golvet. Det är ju en stor kostnad, men det blir så mycket roligare än att traska runt på markduk. Jag hoppas på att plattorna kan bidra till att lagra solvärme och att huset på så vis blir trögare i temperaturskiftningar och att vi därmed sparar lite energi när det ska värmas upp under tidig vår.


En helt vanlig slät platta är det med något fasad kant.

Japp...nu ska de bara läggas också.
Någon som känner för lite styrketräning kanske ? Bättre än gym, alldeles gratis :-)

Önskar er alla en fin helg !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 20 Jan, 2013 22:58

Hej Rebecca ! Det får vi hoppas att det blir ;-) Ha en go vecka du också !

Posted by Spirande grönt 20 Jan, 2013 22:09

Det kommer bli ett tjusigt golv det där!

Hoppas att du får en finfin start på den nya veckan,Rebecca

Posted by Lisa i trädgården 19 Jan, 2013 16:05

Hej Laila ! Tack, jag gläder mig redan åt hur fint det kommer bli :-) Underlaget som Fredrik lagt på tidigare är ju stenkross och sand, det gör säkert nytta också som värmemagasin. Sen har jag tänkt släpa in lite bamsiga naturstenar när jag börjar inreda...så stora man kan ta utan maskiner :)Ja det är ju synd för mig att det är så långt, hade gärna sett dig här som gym-gäst :-) Ha det fint !

Posted by l 19 Jan, 2013 10:57

Så fina plattor! Växthuset kommer att bli superfint med dem på golvet! Och visst kommer de att hjälpa till med värmelagringen. Vi har till och med lagt rätt stora stenmagasin under markstensgolven i våra växthus och de magasinerar bra. Men med den jätteyta ni har i ert nya växthus är det förstås ogörligt. Om jag bodde i närheten skulle jag gärna komma på en gympass!Ha det gott!/Laila

Posted by Lisa i trädgården 18 Jan, 2013 17:23

Hej Malin ! Ja det har jag ju förstått att ni har haft en hel del trafik hos er det sista :-) Lastbilschaufförer verkar vara ett tålmodigt släkte, fniss. De får stå ut med det mesta i konstiga vägar. Fast å andra sidan kanske det är ännu värre på en trång gata inne i stan med all trafik än här ute på lugna vägen. Jo det blir nog finfint med plattor, så mycket roligare att inreda sen :-) Fin helg och kram till till dig också !

Posted by Malin 18 Jan, 2013 15:44

Visst är det nervös med leveranser och visst är de skickliga de där med sina långa släp.Under vårt bygge av mejeriet har det varit ett antal leveranser som skulle hanteras. Smal grusväg... smal infart... ingen stor möjlighet att vända... de trixar, backar, fixar och levererar. Två har kört i diket... en fastnade i halvmeter snö med GPSens hjälp på en väg som inte använts på 20 år av annat än grannen Nisse med sina grävare... men ingen har knorrat ens! Tack och lov!Jag tror det blir toppen med dina plattor, med värmelagring och komfort och inte minst det ESTETISKA!Ha en skön helgkram MalinNär vi hämtade ostgrytan hade jag minst sagt fjärillar i magen...