Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Trädgårdsföreningen

Trädgårdar jag besöktPosted by Lisa i trädgården 19 Nov, 2013 08:38
Tog tåget till Göteborg i torsdags för att hälsa på dottern som fortfarande ligger inlagd på sjukhuset. Det blir tredje veckan nu, det tar sin tid att få rätt medicinering.

Väl framme var jag så jättekaffesugen och såg från spårvagnsstationen ingången till Trädgårdsföreningen, yes !
En snabbfika på Rosencaféet var inte fel ! Hallonpaj :-))


Sedan ville jag ta en liten runda förstås. I rosenplanteringen blommade en del fortfarande. Men det blir rätt tydligt att rosor inte är min grej, för jag passerar mycket snabbt platsen. Visst är de fina, men jag lockas inte alls av de här strikta planteringarna.
Nej , Trädgårdsamatörernas stenparti var det som drog :-) Mycket mer i min smak.
Precis när jag kom in där fick jag se det här vackra Västkinesiska glasbäret.
Callicarpa bodinieri.
Vackra knoppar på en Rhododendron, alldeles vinröda. Och jag glömde kolla vad den hette, synd. Klockljung i blomoch en snygg limegrön ljung, den vill jag ha !Här satt ljungen. Planteringarna är väldigt naturlika och vackra, här tycker jag dock att stenarna blev alldeles för dominerande, ser konstlat ut....
...mycket bättre med stenarna här. Ja den här delen är verkligen värd ett besök. Länge sen jag var här på sommaren nu, det får bli av !
På vägen tillbaka genom Rosengården fick jag syn på denna rabatt med någon sort av Sommarljus, lågväxande. Snygg ! Och blommar fortfarande !
Lite längre bort fanns denna rabatt med gräs och stora fält av kärleksört. Mycket fin höstrabatt.

Senare på dagen tog vi en tur i Botaniska, dottern och jag. Men det får ni se en annan dag.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 29 Nov, 2013 19:07

Hej Carina ! Visst måste vi dit till sommaren :-) Smörkålen är en slags savoykål tydligen. Jag tycker den är mildare i smaken än den vanliga vitkålen, fast det är inte så jättestor skillnad, kanske i texturen då. Ha en fin adventshelg du också ! Kram

Posted by http://4seasonsbycarna.com/ 29 Nov, 2013 18:22

Fina bilder! Tänkte som du när jag gick igenom på väg från en träff med Hosta-Iris-Hemerocallis gruppen, hit måste jag till sommaren!! Smörkål - härligt namn. Smakar den som vanlig vitkål? Vet att jag lockats av namnet förut.

Ha en riktigt skön första advent! Kram, Carina

Posted by Lisa i trädgården 19 Nov, 2013 20:23

Tack Kerstin !
Fniss, ja cafeér är viktiga ting :-)) Fantastisk höst, javisst. Jo här har det frusit både det ena och det andra, tidigare då. Men du har nog mildare ute på ö´na. Det enda kruxet kan väl vara att en del växter nu tycks tro att det är vår igen, men de brukar klara det också. Kram !

Posted by Vävkerstin 19 Nov, 2013 16:31

Härliga bilder! Och typiskt dig (och oss andra trädgårdstomtar!) att omgående hitta ett café som är verkligt intressant.... Det är en gudabenådad höst vi har och har haft! Här har faktiskt ingenting frusit än överhuvudtaget. Kram/Kerstin