Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Snickeri

Växthus/ned & uppmonteringPosted by Lisa i trädgården 05 Apr, 2014 23:27
Min lilla nektarin blommar så den tar andan ur en....
Idag och igår har jag lekt humla med en stor pensel.
Igår kväll fick jag ett ryck och målade ribbor till en spalje åt Kiwin. Idag monterade mannen upp dem ovanför köksdelen. Meningen är att den ska fortsätta ut över matplatsen också, jag måste bara måla lika många till ;-)
Hoppas det blir ett grönt och frodigt tak att sitta under när solen steker som mest. I en kruka vid Kiwiplantorna har Klosterliljan slagit ut. Inte nog med spaljé till Kiwin...idag har han snickrat en avskärmningsvägg till fulhörnet också :-) Tadaaa ! Ska bara fästas i väggen, få ett par fötter och målas...det blir mitt jobb. Kamelian slår äntligen ut :-)
Den mådde nog inte så bra i garaget över vintern, lite för mörkt, så många knoppar och blad har trillat av. Men vi får njuta av några blommor i alla fall. Annars är det löpande band i jordbaljan som gäller just nu...Borden fyller på i rask takt, nu börjar det bli trångt. Och ännu är det långt tills man kan våga sätta ut dem i det fria. Nätterna är alldeles för kalla än så länge.

I bubbeltältet står alla tomater som snart vill ha en större kruka, sen efter några veckor vill de ha en ännu större...Och dottern tog sig igenom ett högskoleprov idag, trött var hon när hon kom hem ! Inte så konstigt, när man haft prov från 8.30-16...pust !

Men vissa av oss tar det hela med ro :-))


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 06 Apr, 2014 21:13

Hej Malin !
Hehe, nä jag har inga halta löss sett...mer än mig då ;-) Skönt när det rör på sig och man klart sånt där man grunnat på ett tag. Jag är lite bekymrad för min Kamelia, den tappar en massa blad, kanske är normalt iofs, men eftersom det är första året jag har den blir jag lite hönsmamma :-) Citroner är fint också, fast man får ju släpa in dem varenda vinter, lite jobbigt när de blir stora. Suck, 2 meters träd...vad sorgligt ! Kram till dig mä !

Posted by Lisa i trädgården 06 Apr, 2014 21:09

Hej Katarina !
Nä, inte dumt alls :-) En sån borde du ha i din vinterträdgård ! Min har stått i kallhuset i kruka och klarat vintern. Trots att det varit nere på -17 vid något tillfälle.
Visserligen inlindad i fiberduk...men ändå. Jag drömmer också om en mandel, tänk om man kunde få plocka egna mandlar mmmmm ! Kram !

Posted by Malin 06 Apr, 2014 09:29

Här hoppar inga halta löss.... som vanligt.
Härligt at se hur det utvecklas! Så fint med spaljen över matplatsen! Och det fina som döljer fulhörnet - grattis! Kamelior.... suck ja om jag får till ett orangeri till vintern då skall jag våga mig på att köpa en... Var på Tage Andersons kameliautställning för några år sedan - tog fullkomligt andan ur mig. Även i hans butik brukar det vara - som en dröm! I Danmark fanns det fina ganska stora citroner som jag beundrade och körde ifrån. Den danska kronan är starkare igen så även om de danska priserna är lägre är det förstås inte BILLIGT precis... Får drömma vidare och inte tänka på mitt 2 meters citronträd som frös ihjäl i flytten...
Stor kram Malin

Posted by Katarinas trädgård 06 Apr, 2014 08:53

Hmmm, blommande nektarin? Inte dumt alls. Att övervintra växter är spännande, jag skulle vilja ha mandel och eukalyptus.
Ha det bra!
Hälsningar
Katarina