Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
en liten utflykt

Trädgårdar jag besöktPosted by Lisa i trädgården 28 Jul, 2014 01:20
Vattnade hela morgon och förmiddagen igen.
Men sen bestämde vi oss för att ta en liten runda.
Först gick resan till Södra Råda och Södra Torps Antikbod Kräft & Biodling.
Trevligt ställe med fina antikviteter (måste åka hit utan guben ;-) och en härlig trädgård med många dammar. Else-Marie och Bengt var gulliga och visade oss runt. Vackra stenläggningar hade de gjort lite varstans. Massor av dammar, vet inte hur många, kanske 8 ? Och i alla växte näckrosor. IdyllEn liten kavalkad av alla fina sorterVäl värt ett besök...åk dit !

Sen åkte vi vidare mot Rudskoga.
Jag tittade in på Svedrins trädgård och hoppsan det kom visst med några solhattar hem som jag behövde :-)


Så blev det dags för Teknikdagen i Rudskoga...många maskiner var det !
och fruktansvärt varmt mot backen där mitt i solen....pust ! Indiska löparankor fanns att titta på plus en massa andra djurTraktorer, gamla motorcyklar, mopeder och fina bilar. Massor med grejer att titta på, men vi pustade mest i värmen. Så besöket blev inte så långvarigt men vi hann att ta lunch och dricka kaffe med dopp. Sen drog vi till Örebro och tog en glass och kaffe på serveringen i Stadsparken. Imponerades av rabatten med svart TrumpetblommaPergolagången, skön idag i värmenSåna här urnor stod lite varstans i stan, snygg kombo. Vacker stensättning i WadköpingSen kom åskan mullrande in och vi hann precis till bilen innan ösregnet var över oss, så vi drog hem. Jag höll för ögonen för att slippa se blixtarna och Fredrik körde ;-) Det vräkte ner vatten. Men när vi kom hem kunde vi se att det bara kommit ynka 2 mm här...suck !

Sen drog jag på arbetsbyxorna och täckte Dahliorna med ett hölass. Blev så fint så!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 29 Jul, 2014 23:46

Hej Inga ! Har tänkt på dig med. Ja vilken olidlig hetta och vatten går det åt vill jag lova. Fredrik har hämtat 8000 liter om dagen med traktor, och ändå är det som en droppe i havet på den här stora ytan plus alla plantor. Just nu handlar det om ren överlevnad för vissa saker. Ha det så bra du också. Kram kram <3

Posted by Inga 29 Jul, 2014 12:28

Hej Lisa ! Har tänkt på dig ......och undrat hur du och all växtlighet har det i den tropiska hettan. Härligt att ni tar er lite utflyktstid som omväxling! Nu önskar jag ...och förmodligen flera med mig att det skall komma välgörande regn och att det blir lite lagom med sommarvärme. Ha det gott och ta hand om dig ! KRAM ! Inga

Posted by Lisa i trädgården 28 Jul, 2014 23:45

Hej Malin
Ja de var så fina näckrosorna, ljuvliga sorter. Jag blev extra förtjust i den ljusrosa och den vita som bar sina blommor på långa stjälkar över ytan.
Jag gillar också natursten bäst, det är så fint. Löpänder var ena roliga fåglar, sån stil på dem, rakt upp stod de :-) Det får kanske bli såna vid våran blivande damm också...snart blir vi nog tvungna att gräva oss en större damm, för kommande torksomrar. Kram kram

Posted by Malin 28 Jul, 2014 10:08

Vilka fina näckrosor! och vilken härlig trädgård med så många dammar. Gillar de olika stengångarna som du visar väldans mycket - natursten - min smak.
Den svarta trumpetblomman skulle jag gärna ha! så snyggt med massverkan.
I Gbg köpte vi ägg från löpänder - de var gudomliga! Vi har funderat på att skaffa det för de är så fina och så roliga att se på. Men då måste man ha en damm till dom - så när vi har byggt ett nytt ankhus vid vår dam så skall du få se!
KRAM M