Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Granen inne & Haveliv

BoktipsPosted by Lisa i trädgården 14 Dec, 2010 11:36

En vacker morgon idag... när solens strålar letar sig över skogskanten står man i stum beundran en del dagar. Jag lyckas aldrig fånga det magiska på bild fast jag försöker, men här ser man ändå en del av glimret över träden.

Kallt är det dock när man ska iväg ut till kaninerna med frukosten. Brrrrr... De kommer skuttande så glatt i alla fall när man kommer..å då blir man varm !
Turbo var så hungrig idag så han orkade inte ens klättra uppför lämmen in till kojan, han tog ett skutt rakt in och landade nästan i matskålen.

Fick lust att ta in granen idag. Efter lite sågande och svärande och viss behandling med sekatören baxade jag in den i hörnet. Ha ha !!! trångt blev det ! Vi har nog aldrig haft en så yvig och tät sak, grenarna sitter i dubbla lager på varandra. Men det blir nog bra, med lite ljus och pynt i så syns knappt granen i alla fall.
Den stod och skymde i utfarten när man skulle ut på vägen, så den skulle i vilket fall tas bort, då kom den till nytta.
Så nu ska jag slå in min julklapp och lägga under granen...utan att tjyvkika, jag lovar! Det är mycket roligare på jul då.
Sen skriver jag på: till Lisa från TOMTEN. Och så sitter alla på julafton och undrar...VEM KAN DET VARA IFRÅN ???

Visst kan man väl köpa julklappar till sig själv !? då får man ju vad man vill ha, eller hur.
Har beställt 3 böcker av Claus Dahlby. De vägde 5 kg tillsammans, riktiga luntor !
De är på danska, men det går riktigt bra att läsa danska måste jag säga. Blommorna är ju ofta namngivna med det latinska namnet också, det underlättar.

Han är en stor inspiratör tycker jag. Första gången jag såg honom var i det helt underbara trädgårdsprogrammet om Annes trädgård. Där var Claus med och hade ett inslag varje gång från sin trädgård, ibland besökte han även andras trädgårdar. Claus har även en blogg där man kan gå in och njuta: Mitt haveliv

Jag har flera av hans tidigare böcker och njuter av dem ofta. Mmmmm vilken julhelg jag ska ha...mysa med praliner och nya böcker.

Men nu ska jag laga lunch till mannen...jösses...det får gå fort.
Ha en bra dag !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 14 Dec, 2010 21:56

Hej Anna-Karin ! Kul att du hittade mig till slut då ! Det är lite strul när man inte har bloggen på Blogger verkar det som, jag har annat webbhotell. Ibland länkar det vidare på andras bloggar och ibland inte. Välkommen hit i alla fall !


Hej Helen !
Visst är vi kluriga !! Ja, jag ser verkligen fram emot att tokläsa de här böckerna, det är verkligen balsam för själen i den här årstiden.


Posted by Helen 14 Dec, 2010 19:16

Hej Lisa!

Javisst ska man köpa sina egna julklappar så man blir säker på att få det man önskar. Jag skriver också 'God Jul från Tomten' på mina paket :=)

Härligt med nya trädgårdsböcker! I dom hittar du säkert mycket att värma dig med i vinterkylan.

Ha en trevlig kväll!

Hälsningar

Helen från bloggen 'Tankar om och från min Trädgård'

Posted by Anna-Karin, Landet Krokus 14 Dec, 2010 18:39

Hej Lisa!

Äntligen hittade jag in till dig! :) Jag har sett att du har varit en flitig besökare hos mig men när jag klickar på din länk så hamnar jag bara på en sida som berättar att du har en dold profil (?). Hittade dig hos Anja och kunde klicka mig vidare. Nu ska jag kika vidare på din blogg.

Önskar dig all lycka till i utlottningen och en fin kväll!

Hälsar,

Anna-Karin