Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Vykort från Lund

Trädgårdar jag besöktPosted by Lisa i trädgården 09 Dec, 2014 11:31
Tillbaks från Semesterveckan i Skåne.

Har haft en härlig vecka och sett en massa fint. Fast man hinner inte alls så mycket som man tänker före :-) Måste ju hinna umgås med dottern också...viktigast !

Första dagen gjorde jag i alla fall Lund...å gick bort mig...flera gånger :-)
trots karta, haha !

Mycket fina gamla hus, och det här som dottern tillbringar dagarna i ser ju nästan ut som taget ur Harry Potter eller nåt ;-)


Men till Botaniska trädgården hittade jag i alla fall och det var ju bra :-)
Imponerades på direkten av denna fantastiska Gingko Biloba, wow så stor ! Kejsarolvonet blommade, men även Rynkolvon och Forsythia ! Tyckte att det fanns mycket att njuta av trots att det är i december. Till och med pärlhyacinter :-) Det här trädet gillade jag skarpt, så jag kollade förstås upp vad det var. Och det var ett som jag redan tänkt skaffa, så bra ! Turkisk hassel, Corylus colurna.
Det bästa med att gå i botaniska trädgårdar är att man oftast kan få reda på namnet, eftersom det sitter skyltar på allting :-) Efter ett tag blev det lite ruggigt så då gick jag in i växthusen.
Här kaktushuset, som hålls lite svalare än övriga. Imponerad av storleken på dem...Tänk fåtöljstorlek ! Go sittpuff :-) FlaskliljaOrmbunkshusetI alla växthusen gick små vaktlar omkring för att hålla efter ohyra. Så söta ! En flera meter hög KameliaKafferasten är räddad...eller om man hellre vill ha choklad :-) Varmaste huset, immade på både på glasögon och kamera.
En bekväm stol och halvligga i här hade inte varit fel...åsså en lite paraplydrink eller lite kaffe kanske ;-) Texasbomull, syns tydligt att bomullen är släkt med malvorna. I det ena orangeriet var en fin julutställning. Här fanns julens alla kryddor beskrivna med historia och användning och fina bilder. Dessutom kunde man känna och dofta på dem . Fint ! Julen olika blommor fanns också beskrivna med historia. Amaryllis, julrosor, begonia, azalea, julkaktus mfl. Julros Jacob, läckert grön och vitrandig. Och äntligen en bänk så man kunde vila fötterna lite :-) Och sen velade jag runt lite till i denna krokiga stad....Domkyrkan är pampig !

På kvällen åkte vi tillbaks till Helsingborg...men det får bli en annan dag.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 14 Dec, 2014 23:35

Hej Inga !
Ja det var verkligen gott och välbehövligt med en semestervecka. Och Skåne är fantastiskt fint även den här tiden på året ! Kram kram !

Posted by Inga 14 Dec, 2014 22:39

En så trevlig semestervecka du haft !! Och så mycket fint du sett! Kram!