Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Äntligen Sofiero...

Trädgårdar jag besöktPosted by Lisa i trädgården 10 Dec, 2014 23:16
Äntligen kom jag till Sofiero, i veckan som gick !

Å mitt i vintern...många av er tänker säkert -vad ska hon dit å göra nu ?
Men jag tyckte det var fantastiskt att gå runt där nu. Rhododendron är ju lika fint på vintern, nästan finare utan de där blaffiga blommorna ;-) Ja sån ä jag, grönälskare !
Och alla vackra trädsiluetter...jag gillar verkligen den här tiden på året.
Fåtal med människor också, några trädgårdsmästare och ett tiotal besökare, det var allt.

Lite blomster fanns det här och var kvar ändå...Tittade förstås lite extra på det nergrävda Melonhuset, eftersom jag drömmer om en nedsänkt Walipini (växthus i marken).
Spaljerad fruktgång....åh så snyggt...vill jag ha också :-) Mot Rhododendrondalen...Vanlig bokskog bodde granne med....den här häftiga beskurna varianten...så läckert, såg ut som något ur Sagan om ringen....eller afrikansk savann....utsikt från barnens lekstugaslottet från sjösidanDet här gillar jag allra bäst med gamla Rhododendron, djungellika slingrande stammar, ååååh vilken trolsk stämning ! Hemlig gång ner mot sjön.
Jag mötte ett trevligt äldre par här som promenerade här flera dagar i veckan. De bodde inne i Helsingborg. De berättade att det var väldigt få människor här på vinterhalvåret och promenerade...konstigt tyckte både de och jag. -Vi brukar säga att det här är vår trädgård, sa mannen, vi går en runda och ser till den nästan varje dag ;-) - Nu får du gå ner och titta på Danmark också ! och så pinnade de iväg nerför den branta backen...vilket bra sätt att hålla sig i trim som pensionär, att ha en slottsträdgård att se till :-) Jag gick lite långsammare jag och njöt av stillheten och trollskogen...
Väl nere vid havet så mötte jag dem igen -Ja Danmark låg kvar idag med, sa mannen :-) Uppe vid butiken var också ett snyggt Rhododendronparti, lite nyare. Med underplantering av Skuggröna. Rhododendron får visst se ut hur som helst. Snygging ! Fantastisk bladfärg på de här, kan det vara Naverlönn tro ?
Någon som vet ? Hade tänkt hinna med en runda till en annan dag, men det hällregnade och blåste och kändes inte så frestande. Får bli nästa gång...


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 13 Dec, 2014 12:09

Se där , de fungerar idag med :-)
Fint, det är bra att veta ungefärliga avstånd när man ska ut å köra...
Här är råkallt som bara den idag, håller mig inne med min förkylning...så jag kurerar mig till kvällens glöggfest...eller det kanske är den som kurerar sen ;-)
Kram !

Posted by Malin 13 Dec, 2014 09:50

HEJHEJHEJ Det tar ca 45 minuter från Helsingborg till oss. Vi har tiden på vår sida Lisa. Just nu 6 grader ue och solen lyser så blekstarkt som den bara kan. Blommande ringblommor... KRAM

Posted by Lisa i trädgården 13 Dec, 2014 01:22

:-) Tack söta rara för den hälsningen !
Jobbsamt när tekniken inte vill vara med. Jag tänkte allt på dig må du tro, under veckan därnere i Helsingborg. Men dagarna går så fort, och det blir mörkt så tidigt. När man inte känner till omgivningarna vågar man inte ge sig ut för långa turer alldeles själv i en bil. Men var så säker, jag ska hitta till dig vid annat tillfälle när jag åker ner till tösabiten. Om allt går som det ska så blir hon väl kvar där i tre år i alla fall, så det ska nog bli tillfälle :-) Hur lång tid tar det mellan Helsingborg och ert ?
Ser ju på facebook att ni har full rulle med ostandet i juletid. Härligt ! Men hoppas du får vila lite i helgerna.
Kramar tebaks kära Malin .

Posted by Malin 12 Dec, 2014 19:05

ÅÅÅH vad jag har saknat dig! Datorn är nu rensad men tyvärr tröttsamt seg så det är en kamp att skriva något.
Och vad jag önskar att vi hade haft tid att ses. Tänk om det till och med var möjligt att ni hann besöka vår lilla gård som bara ligger 40 minuter från Lund. Det verkar som om ni har haft en supervecka. På min födelsedag 18 november fick jag besöka Köpenhamns botaniska - himmel så fint och jag tycker precis som du - fantastiskt att besöka på vintern. Stor kram och hoppas att det inte dröjer så längre tills jag lyckas höra av mig igen kära Lisa.
Malin