Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Omplantering pågår...

KrukväxterPosted by Lisa i trädgården 25 Feb, 2015 23:07

Undrar om jag ska hinna med att plantera om mina egna krukväxter i år ;-)

De är ju snälla och blommar ändå, trots brist på omvårdnad...bara de får vatten. Kaktusarna börjar om igen, blommade som sig bör i november först. En minisaintpaulia med färg som en blåsippa, en lila miniorkidé samt en Chirita, som är väldigt lik saintpaulian på bladen men får miniblommor som ser ut som kornettblomman.Idag har jag planterat om pelargonsticklingar och lite chili och tomat till plantskolan. Nu är det bara den här lådan pellisar kvar tills i morgon.

Selma har släppt fram en blomma redan :-) I morgon hamnar den i en vas istället, knipsar alltid av skotten när jag planterar om dem för att få dem att grena sig.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 26 Feb, 2015 19:46

Jag säljer lite av varje Laila :-) Pelargonerna säger jag varje år att jag ska sluta hålla på med, men så går det emot mig att slänga alla fina skott på hösten när jag klipper ner dem för att få in dem i vinterförvaringen.
Annars började jag med perenner, och det har jag fortfarande många sorter av, och så förstås tomater och alla andra grönsaker. Letar ständigt efter fleråriga ätliga växter som passar i en Permakulturträdgård, det sortimentet vill jag utöka.

Sticklingar går ju att sätta i vatten i ett glas, men det bästa är att sätta dem direkt i en kruka med såjord eller ren sand. Bäst rotar de sig om man sätter sticklingen direkt mot krukkanten. Vill stå varmt och ljust. Ha det bra Laila !

Posted by Laila (Fagerdala) 26 Feb, 2015 17:42

Säljer du pelargoner också, det visste jag inte, trodde det var mest grönsaker och grönsaksplantor. Ska snart fixa sticklingar av vår enorma Mårbacka som stått på vinden i vinter. Men till skillnad från dig måste jag läsa på först, är inte så van vid sticklingar...

Allt gott!

Laila