Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Kiwin tänker visst blomma !!!

GrönsakslandetPosted by Lisa i trädgården 12 Apr, 2015 23:52
Idag upptäckte mannen att en av mina frösådda Kiwiplantor har blomknopp !

Fantastiskt i så fall...har läst att det skulle ta 7 år från sådd till blom. Och jag sådde 2012 :-) Det är bara en av plantorna som har knoppar, kanske blir hanplantor av de andra, tydligen ska man ha båda sorterna för att få frukt.


Tycker de har växt otroligt bra på bara 3 år. Tyvärr satte vi dem i fel ände av växthuset, för de vill ju växa mot solen, så det blir till att tvinga dem att växa åt andra hållet :-) Men det var ju mot söder vi ville ha lite solskydd...
Spänningen är olidlig, men visst ser det ut som blomknopp !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 14 Apr, 2015 00:29

Tack Laila :-) Ja, spännande...jag har odlat förut, för många år sedan i mitt lilla växthus. Men där tyckte jag plantan tog lite för stor plats så jag grävde upp den och satte i kruka efter 5 år...då dog den över vintern. Men de verkar märkligt härdiga. Bonus om det blir frukt på, men plantan är jättesnygg så man kan odla den bara för det. Ha det bra !

Posted by Laila (Fagerdala) 13 Apr, 2015 20:45

Håller tummarna för att det blir små kiwifrukter så småningom! Har inte hört talas om någon som försöker odla kiwi här förut, det ska bli mycket intressant att följa ditt "solskydd"!

Allt gott!

Laila