Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !




Kallt och varmt

ÖvrigtPosted by Lisa i trädgården 18 Jan, 2016 23:31
En skön helg med en tur till sonen med flickvän i Göteborg.
Dottern tog sig dit också, så det blev riktig familjesamling <3
De bjöd på god fisksoppa och kokosglass med ugnsstekta äpplen. Smaskens !!!

Promenad på eftermiddagen runt lilla Mölnesjön.
Snöade av och till både på ditresan och under promenaden, men vad gjorde det...
Men här hemma hade vi sol både igår och idag. Visst blir man lite piggare och gladare när solen skiner.
Idag blev jag så inspirerad att jag drog igång med att sortera två utav frysarna.
Plockade ur och stängde av frysen i växthuset. Sen tömde jag stora frysboxen i uthuset. Frysen är så djup så jag fick hänga på magen på kanten för att räcka ner, hihi, såg nog rätt skoj ut :) Bra tillfälle att frosta av nu när det är så kallt. Alla grönsaker, frukt och bär som var i boxen åkte ut i kylan.

Sen fick jag trevligt besök till eftermiddagskaffet av ett av guldkornen :)

Å sen på´t igen. Torka ur boxen och baxa tillbaka alla grönsaker. Jösses så skönt att det blev gjort ! Nöjd :) Nu är det bara två frysar till att ta tag i...

Passade på att kolla vinterförvaringen av växterna i uthuset där frysboxen står. Strular visst med bildbehandlingen idag så bilden går inte att vända.. men djungeln därinne syns ändå... Inte lätt att vattna, man kommer knappt förbi :)


Blir alltid så inspirerad att laga mat när jag sorterar i frysar och hittar en massa fina råvaror från sommaren...
Djupfrysta tomater i skivor...en snygg paj kanske...

Till kvällsmat gjorde jag blomkålspizza
4 dl hackad blomkål, 2 dl hackad ost, ett ägg och lite salt och peppar.
Mixa ihop och bred ut till en botten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 250 grader 10 minuter. Eftersom jag skulle ha bacon på så lade jag på dem direkt också innan jag gräddade. Annars skulle man grädda botten och lägga på fyllningen sedan.
Jag tog ut botten efter 10 minuter och täckte med tomatsås, oregano, paprika och semitorkade tomater, fanns alltsammans i frysen. Mumsigt !

Kväll på Karlsberg. Nu sovdags...
I morgon firar jag med mannen i mitt liv, att vi varit gifta i 25 år <3




Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 30 Jan, 2016 18:03

Vad bra Kerstin :)
Visst blev den god ! Det blir fler gånger här med, med annan fyllning. Kul med lite nytt :) Ja den blev ju inte lika sammanhängande som vanlig pizza, man får sleva på lite försiktigt ;) Ha det bra !

Posted by Vävkerstin 30 Jan, 2016 14:04

Testade blomkålspizzan idag, och mannen som kör lite GI var imponerad! Jättegott, fast den höll ihop dåligt när man skulle ha av den av plåten - kanske berodde på att jag lyxade till det med ett helt paket bacon i bitar ovanpå...? Blir nog fler gånger i det här huset! TACK för receptet!

Posted by Lisa i trädgården 19 Jan, 2016 11:30

Tack Laila :) Allt gott till dig med.

Posted by Laila (Fagerdala) 19 Jan, 2016 06:26

Ser att du har många anledningar att glädjas! Grattis till de 25 åren!
Allt gott!/Laila