Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Rik

GrönsakslandetPosted by Lisa i trädgården 13 Sep, 2016 23:37
Jag känner mig så rik just nu :)
Allt finns i överflöd...
Hösthallon Autumn Bliss, den här plantan går visst på steroider i år ...skördar och ett par dagar senare ser det likadant ut igen, härligt! Idag blev det några Raw hallonbollar av en del av skörden. Blandade/mixade hallonen med havregryn, hampafrön, pumpafrön, solrosfrön, lite kokosfett, några droppar agavesirap, maizena majsstärkelse, riscrisp för att stabilisera ytterligare och så rullade jag i kokos och hackad choklad. Blandad kompott Idag skördade jag första melonen av Minnesota Midget. Så söt och saftig och goood! Har gjort flera fruktläder av plommon, det är ju så gott! Och visst ser det ut som läder när massan torkat på plåten.
Ha en skön vecka !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 16 Sep, 2016 08:20

Jag tycker allra bäst om hösthallonen Laila. Problemet med dem på friland är ju att de mognar rätt sent utomhus en del år. Därför odlar jag dem i säck i plasttunneln, där ger de först sommarhallon på fjolårsskotten och sedan hösthallon på årsskotten :) Dubbel nytta!
Som du kanske vet så vänder jag jordsäckarna jag köpt jord i ut och in och fyller med hästkompost från grannen, ca 30 liter i var säck, och så odlar jag tomater i säckarna. Så gör jag med hallonen också. Efter några år får man ta isär plantan och sätta om den i flera säckar, eftersom de blir större med åren. Får man så mycket som jag fått på den här plantan i år så behöver man inte många plantor :)
Ha det gott i det fina höstvädret :)

Posted by Laila 15 Sep, 2016 14:53

Hösthallon är kanske något för oss? De "vanliga" blir inte mycket med trots mångåriga försök med olika sorter...
Allt gott!/Laila