Lisas trädgårdsblogg

Lisas trädgårdsblogg

Gardening isn´t a hobby, it is an obsession !

Här har jag tänkt att skriva om min PASSION i livet...
ODLING...i alla dess former och i samspråk med MODER JORD
Lite om mina PLANTOR förstås.
Och en hel del om sådant som ger mig LIVSENERGI

Välkommen att titta in här hos mig !
Nu är´e bråttom...

PlantskolanPosted by Lisa i trädgården 16 Apr, 2018 08:09
Ujujuj vilket tempo. Inte så lätt att klämma in 8 veckors jobb på 4 veckor. Plötsligt ska allt göras på en gång. Det där som skulle varit gjort i mars men inte kunde göras pga kylan och snön pockar på uppmärksamhet nu, mitt i omplanteringstider.
Ännu en gång konstaterar jag att kloning vore perfekt smiley
Och kallt på nätterna har det varit så till och med penseerna slokar. Men inte sallaten, tänk vad den tål bra. Little Gem är sorten.

Veckan har ägnats åt att rensa, plantera om många, och få ut alla perenner från polytunneln ut till försäljningsborden. Alva har varit här varje eftermiddag och hjälpt mig som tur är, även i helgen. Men nu är den så gott som tömd och igår flyttade jag in nya plantor från växthuset hit för att bereda plats för tomaterna i växthuset.
Så här såg det ut före...
Lördag bollade jag till mina spireor vid huset, hade glömt dem när jag tog de andra i vintras. Kan bero på att de var överskottade med snö :)
Och så fixade vi i hörnet där jag tänker ställa bärbuskar mm i år. Kontrollanten var med som synes...Chefen såg till att allt gick rätt till. Rensade gruset med hjulhackan men det här hörnet gick jag bet på. Mannen ryckte ut med en bit ogräsduk. Sent kvällsmyste vi i växthuset. Lite småkallt men med infralampa gick det an. Chefen är nöjd att få sällskap. Tidig söndagsmorgon på väg till planteringen så smyger jag på Kniporna i bevattningsdammen. Så skoj med besök, de kom kvällen före och stannade över natt. Lade ut en liten filmsnutt på min Instagramsida. Omplantering av tomater hela morgonen och efter frukost blev det röj av grejer och utkärrning av det gröna till polytunneln. Sen lade vi bevattningsduk och markduk på borden. Jag har haft det på prov på ett par bord ifjol och det fungerade bra, så nu kör vi även på ebb och flod-borden, så får vi se hur det fungerar. Det är att testa sig fram till vad som fungerar bäst.
Kamelian har stått här hela vintern med lite frostvakt under ett tält av fiberduk och bubbelplast. Nu har den ett fåtal rosa blommor. Bladen är fortfarande fula sen frostknäppen när vi ställde ut den ifjol. Plockar bort men vet inte hur mycket man ska våga ta...tekniksupporten fick slita hårt i helgen...andra var på SPA ;)

Nu är det rally med tomat-, chili- och paprika- omplantering hela veckan....


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa i trädgården 24 Apr, 2018 23:21

Ja det brukar vara lite svinn på växtligheten både med hundvalpar och kattungar :) ...ja andra ungar med förresten.
I år hinner jag inte få igång allting som jag brukar. Pelargonerna står fortfarande i vinterförvaringen...kanske blir kvar där till midsommar :) Kram

Posted by Laila 18 Apr, 2018 06:31

Förstår att du har osannolikt mycket att göra nu. Att du hinner! Skolade om tomater igår i orangeriet och klarade bara av den liten del av alla som står och skriker...
Den där katten har verkligen stil!
Just nu funderar jag på hur i hela friden jag ska skydda mina odlingar för en valp som älskar trädgårdsarbete, gräva djupa hål och dra upp plantor är det roligaste som finns!
Kram